Om man inte har någon bild av Gud blir frågan lite annorlunda, något i stil med ”är du villig att ompröva din ”icke-bild” av Gud/hur länge ska du vara agnostiker”? Uppenbarligen behöver du information och frågar: ”Vart vänder jag mig?”

Gör det enkelt för dig! Prata med några som du vet är kristna. De kan tipsa dig om vad du kan läsa.

MEN om du redan har en bild av Gud, hur villig är du att ompröva den? 

Först kanske du tycker att det låter bra att ompröva. Det är klart att man inte ska sitta fast i sitt tänk. Det gäller en massa saker, Gud också. Å andra sidan varför ska jag ändra på den bild jag har och som jag är nöjd med? Om den inte stör så finns ju ingen anledning att ändra på min bild av Gud, eller hur?

Så vad kan få mig att ändra på min bild av Gud? Jo, om någon talar om för mig att min gudsbild är fel, för liten eller alltför skev. Det stör! Då behöver jag göra något. Eftersom Gud är så mycket större än jag, är chansen ganska stor att min bild av Honom är liten och reducerad, ja för att inte säga mycket stor. Därför kan finnas anledning att lyssna till andras uppfattningar av Gud. De kan ha sett saker och ting som jag inte har sett.

Här får den en bild av Gud att fundera över. Det är Thomas Merton som beskriver sin bild av Gud:

”Vår Far har kallat oss var och en dit där Han bäst kan tillfredsställa sin oändliga längtar efter att göra gott mot oss”.

Hur påverkas du av den Gudsbilden?