Ann Timm och Åsa Ahlqvist, ledare för helgen berättar:

Den som hittar sin plats tar ingen annans – Om närvaro, acceptans och medvetenhet i vår livsresa var temat som lockade 17 kvinnor i olika åldrar att åka till Birgittasystrarna i Djursholm den sista helgen i november. Det massiva mörkret lång tungt över Djursholm vid ankomsten på fredagskvällen, men väl inne hos systrarna möttes deltagarna av värme, ljus och vackra blommor.

Att hitta sin plats och mogna som människa är inte helt enkelt. Livets resa kan vara full av överraskningar och upptäckter. Att dela livet med andra kan vara en god hjälp för att få perspektiv och bättre förstå sig själv.

Två modeller som användes under helgen var Enneagrammet och Förändringens fyra rum – modeller som på olika sätt kan hjälpa till självinsikt och förståelse för människors drivkrafter och olikheter. Föreläsningar varvades med livsberättelser, korta meditationer med reflektion i tystnad och gemenskap. Vid några tillfällen fanns det möjlighet att i dagsljus se sig om i de vackra omgivningarna.

Som ledare för temahelgen är vi djupt tacksamma att ha fått möjligheten att vara med om att arrangera den. Vi känner oss burna av alla er som tänkt på oss och berikade inför våra fortsatta livsresor.

Sagt om helgen:

”Jag uppskattade era pass om Enneagrammet och Förändringens fyra rum. Det gav mig många nya tankar och funderingar om mig själv. Meditationerna, tystnaden, samtalen, både i och utanför grupperna, var berikande. Och att vi var kvinnor i olika åldrar från olika sammanhang. Jag tror att den här typen av helger behövs.”

”Innehållet under helgen var väldigt givande i form av tanke och reflektion samt diskussioner i smågrupp var väldigt bra. Det gav ännu mer än bara att lyssna.”

”Jag tyckte det var bra att tempot inte var så högt, utan att det gavs tillfälle till eftertanke/promenader. Bra med meditationssessionerna. Mycket intressant med Enneagrammet, som till innehållet var nytt för mig. Lämpligt ställe att varva ner på.”

”Det var en jättefin helg tycker jag. En skön ton eller stämning och jag hade känslan av att man i grupperna verkligen försökte vara öppna och dela och lyssna. Jag tycker att upplägget är mycket bra. Bra balans, skönt med lite fokus på kroppen och musik i meditationerna.”

”Temahelgen gav mig mycket på flera plan. Att få bo i en rofylld miljö och få mat serverad är bara det en lisa för kropp och själ. Att dessutom få lyssna till och diskutera viktiga livsfrågor med kvinnor i olika åldrar och med olika erfarenheter är något som ger så mycket, både i ögonblicket och när man sedan går och tänker vidare på det man fått med sig.”

”När jag inför och under kvinnohelgen tänkte på min egen livsresa och min hemvist såg jag vissa saker tydligare. Så viktigt det har varit för mig med samtalet, och vilken gåva det har varit att jag mer eller mindre regelbundet sedan studietiden fått träffa andra för samtal om liv och tro! Även denna helg gav samtalet i gruppen nya infallsvinklar och berikade mig. Att inför andra sätta ord på vad som har varit och pågår ger mig bekräftelse och energi. Jag såg också igen att min hemvist är Guds barmhärtiga famn! I övrigt var ”Förändringens fyra rum” en ny spännande modell som kan hjälpa till att förklara de inre svängningarna så man kan komma till klarhet, acceptans och beslut.”