Konsten är inte att se nya landskap, men se landskap med nya ögon”, skrev Marcel Proust. Var det inte det som hände kvinnan i förra bloggen – att kunna se sin situation med andra ögon än de vanliga? Så kan det vara att läsa något som du lästa många gånger förut, men på annat språk.

Bibelöversättningen The Message kan göra ”the trick”. Matt 5:8 ” You´re blessed when you get your inside world – your mind and heart – put right. Then you can see God in the outside world”.

På svenska beskrivs avsnittet som ”Saliga är de renhjärtade…” men det tycker jag det är svårare att identifiera med. Men att vaka över att min insida – mitt hjärta och mitt intellekt är i gott skick är lättare för mig att förstå och göra något åt. Och löftet att uppleva mer av Gud i mitt vardagsliv är en ordentlig motivation….