Sommaren är en gåva – vill du också ge?

Sommaren är en gåva – vill du också ge?

20 juni, 2019Nyheter

Visst är våra svenska årstider fantastiska och nog känns väl sommaren som en särskild gåva? ”I denna ljuva sommartid, gå ut min själ och gläd dig vid den store Gudens gåvor.” Kanske väcker allt det vi själva får – möjligheter, intryck och upplevelser – en lust att också dela med oss och ge? Ett sätt … Läs hela inlägget..

Navigatörerna på årets OAS-konferens

Navigatörerna på årets OAS-konferens

20 juni, 2019Information, Närvaro, Nyheter, Samtal, Tips

Mikael & Kristina Avaheden finns på plats i Ljungby 23-27 juli och leder ett seminarium vid två tillfällen; Bokhyllan & Förstoringsglaset, ett nytt sätt att upptäcka Bibeln och samtala om tro och liv. Titta gärna på programmet under http://oasrorelsen.se/ljungby/seminarier

Studenters tankar om existentiella frågor

Studenters tankar om existentiella frågor

16 maj, 2019Nyheter

Som en del av nystarten på studentarbetet ville vi få en aktuell bild av studenters tankar om existentiella frågor. Därför utarbetade Navigatörerna en enkät med frågor som berör liv, tro, mening och sammanhang. Enkäten gjordes i samverkan med Örebro Teologiska Högskola och skickades ut till drygt 350 studenter i Göteborg och Örebro under hösten 2017. Undersökningen … Läs hela inlägget..

Årsmöte & temakväll 30 mars

Årsmöte & temakväll 30 mars

15 maj, 2019Information, Nyheter

Lördagen den 30 mars hölls vårt årsmöte i Mölndal med 18 intresserade deltagare. Förhandlingar varvades med fikastund, för det är ju så gott att få mötas och prata med varandra. Önskar du ta del av verksamhetsberättelsen för 2018 är du välkommen att höra av dig, så kan du få den digitalt. Per Florén avgick som … Läs hela inlägget..

Tro, hopp & kärlek

Tro, hopp & kärlek

15 maj, 2019Nyheter, Reflektion, Tips

De tre orden från Första Korintierbrevet 13:13 – tro, hopp & kärlek – har du säkert hört uttryckas många gånger. När jag senast gjorde det så var det inom det digitala ledarskapsforumet International Leadership Community (ILC), som är en del av Navigators Worldwide. Inom ILC delges tankar under rubriken TABLETALK. I början av detta år … Läs hela inlägget..

Vad är lycka för dig? Hur ser du på din framtid? Brukar du fundera på livets mening?

Vad är lycka för dig? Hur ser du på din framtid? Brukar du fundera på livets mening?

26 mars, 2019Nyheter, Student

Detta är exempel på frågor som ställdes till studenter via den enkät som Navigatörerna gjorde i samband med nystarten av arbetet bland studenter och unga vuxna. Undersökningen genomfördes i samverkan med Örebro teologiska högskola och målsättningen var få en aktuell bild av hur studenter kan tänka om frågor som berör liv och tro, mening och … Läs hela inlägget..

Årsmöte 30 mars 2019

Årsmöte 30 mars 2019

28 februari, 2019Information, Nyheter, Tips

Då är det dags igen att samlas runt det föreningsår som gått. Varmt välkommen att möta andra navigatörer för att se tillbaka på verksamheten under 2018. Vi går igenom verksamhetsberättelse, berättar om ekonomin och väljer styrelse för 2019, vilket valberedningen har förberett. Reflektioner och frågor är välkomna och vi samtalar om det som kommer upp. Medlemmar … Läs hela inlägget..