Det är inte så ofta jag stöter på örnar men ute i havsbandet möter jag ibland havsörn när jag är ute och fiskar eller seglar. I Nordamerika har jag vid ett par tillfällen sett den mäktiga vithövdade örnen som upphöjs till nationalfågel för USA. Jag kan fortfarande höra när de långa och breda vingarna piskar upp den stora fågeln mot skyn där den sedan till synes utan anstränging glider fram, men inte på ett lättjefullt sätt utan med knivskarp blick – alltid beredd att agera med sin kraftiga näbb och sina respektingivande klor.

Jag påminns om Guds allseende och genomträngande blick. Jag tänker på det rena, okuvliga och heliga hos Gud. Här tummas och relativiseras det inte med sanningen och det som leder fel… Guds ord är fullt av liv och kraft. Det är vassare än ett skarpslipat svärd och skär snabbt och djupt in i varje vrå av vårt innersta. Det avslöjar vad som är Guds tankar i oss och vad som är våra egna dolda motiv. Det ger oss en sann bild av vårt innersta. (Heb. 4:12 Levande Bibeln)

Jag blir ödmjuk men samtidigt hoppfull och tacksam.