Förlåta ja – tänk att det ska vara så svårt. Och visst håller jag med om att det går inte bara att rycka på axlarna och säga att det gjorde ingenting. Citatet Elisabet tar upp är från filmen ”Invictus”, där Morgan Freeman spelar Nelson Mandela. Jag försöker se framför mig mannen som får höra de här orden. För honom blir det verkligen en ren viljehandling att fortsätta som om den specifika situationen inte hade hänt. Vi kanske skulle säga: Gilla läget. Men det finns fortfarande så mycket känslor kvar att ta tag i, så inte är det glömt. Men han handlar som om det inte hade hänt. Det tycker jag är starkt och om detta är förlåtelse så finns det ju en chans för oss vanliga dödliga att övervinna sorg och ilska genom att handla ”som om inte”. Och när jag läser dessa rader tänker… och så ska det göras också. Hm inte så lätt…