Charlie Cleverly, kyrkoherde i den anglikanska kyrkan Saint Aldates i Oxford i England, fick vid ett tillfälle frågan: ”vad är hemligheten? Vad är det som gör att er församling växer, till skillnad från många andra?” Han hade svarat: ”Sund lära och gemenskap”. Han menade att detta var det viktiga. Ju mer jag funderar över det hela, ju mer håller jag med honom. Man kan ha det hur trevligt som helst och verkligen känna att man hör hemma i en församling, men om det inte är en sund lära som har fokus på Jesus då kan det ju urarta hur mycket som helst. Men också tvärtom. Det spelar ingen roll hur renlärig man än är, om man inte har en genuin gemenskap så talar man till tomma rum.

Sund lära och gemenskap. Båda sakerna behövs. Det tycker jag mig se i de sammanhang jag har fått inblick i. Kan du också känna igen detta?