På Navigatörernas 60-årsjubileum i Jönköping hösten 2016 frågade ordförande Per Florén mig: ”Ska du gå ned i arbetstid?” Jo, så var tanken.

Ekonomijobbet med Navigatörerna skulle inte ta så mycket tid fick jag höra, så jag lovade att ta mig an detta på den tid som jag skulle frigöra. Nu blev det inte riktigt så. Jag gick aldrig ned i tid, fick istället andra möjligheter att styra mitt dagliga ekonomjobb mer flexibelt – och Navigatörernas verksamhet blev mer omfattande än jag räknat med. Men det har ändå funkat rätt bra och det är roligt att göra en liten insats tycker jag.

Navigatörerna har betytt väldigt mycket för mig genom åren – från år 1977 när jag första gången kom i kontakt med Rolf och Iréne Gustafson och fram till nu. Utan Navigatörerna hade jag aldrig träffat min man Anders och det är roligt att känna igen många namn på medlemmar och gåvogivare när jag registrerar inbetalningar!

Jag jobbar alltså som ekonom, på en växande redovisningsbyrå vid Mariatorget i Stockholm. Det är ett omväxlande jobb med många kontakter och mycket trevliga arbetskompisar.  Anders och jag bor i Kista sedan 1990 och har två utflugna döttrar, Angelica och Therese. Vi är med i Centrumkyrkan i Sundbyberg och träffas sedan flera år i en grupp där med olika människor. Senast har vi studerat Uppenbarelseboken tillsammans.

Nästa år inträffar en stor förändring för mig – om jag väljer det – jag går in i nästa fas med 52 veckors semester. Det är spännande! Att periodvis bo på västkusten är något som ständigt finns i våra tankar.
Temat för året är Hållbart Liv! Det som kommer till mig då är ord som att vara trogen och ihärdig. Idag är allt så flyktigt – allt är projekt som ständigt byts. Medlemskap i organisationer minskar. Även Navigatörerna har märkt av det, då våra medlemsintäkter minskat under 2017. Låt oss tillsammans ändra på det år 2018! Betala din medlemsavgift på 300 kr redan idag, så är du med och bidrar! Gud välsigne oss alla!

Susanne Joelsson