Det är redan slutet av maj och äppelträden står i full blom utanför fönstret. Den vackraste tiden på året, när allt får liv igen efter en lång vinter. Kanske känns det extra skönt i år att det grönskar och att ljuset äntligen är tillbaka. Det blir lättare att träffas utomhus igen och restriktionerna kommer stegvis att lättas på så att vi kan mötas igen ”på riktigt” snart.

Vi har haft våra grupper, Samtaloteket och våra Häng/temakvällar digitalt hela vintern och våren. Det har gått bra, förvånansvärt bra, framförallt i de grupperna som hade träffats redan innan restriktionerna slog till igen i höstas. Däremot är det svårare med nya kontakter digitalt, vilket vi erfor när vi försökte starta en Alphagrupp i våras. Trots det har vi faktiskt fått några nya i våra pågående grupper.

Vid två tillfällen under våren har vi dock träffats utomhus på vandringar tillsammans med KRIK (Kristen IdrottsKontakt). Men då har vi varit i små grupper och vi har följt råden från FHM. Det har varit efterlängtade avbrott i vårt digitala arbete och har uppskattats mycket av både ledare och studenter/unga vuxna.

Nu ser vi fram emot sommaren och hoppas på att vi kan träffas som vanligt igen till hösten!