”Livet är inte ett problem som ska lösas, utan en verklighet som ska upplevas”

Hur lätt är det inte att se kalendern med alla dess uppgifter, som saker som bara ska bockas av. Man vill bara bli klar, kunna stryka det från ”att-göra-listan”. Hur många gånger har jag inte tänkt ”bara jag får gjort detta, sen ska jag leva”.

På gymnasiet gick jag naturvetenskapligt program. Där handlade varje lektion om att lösa en ekvation, ett mattetal eller ett problem. Det var så lätt att detta tänk hängde sig kvar, även när man gjorde annat. Man skulle lösa saker. Klara av saker. Men jag tror att livet handlar om så mycket mer. För varje gång jag kan bocka av något från min ”att-göra-lista” så har jag ju ägnat en del av min tid åt det. Livet pågår medan jag gör saker, så varför inte njuta av det medan jag håller på? Varför inte försöka leva redan här och nu?

Det är svårt, men jag vill välja att försöka uppleva verkligheten, inte lösa problemet livet. Vad vill du välja?